Wat is een goed hoofdkussen?

Gepubliceerd: 2 januari 2024

Een goed hoofdkussen is net zo belangrijk voor een goede nachtrust als een goed matras. Het ondersteunt de nek en het hoofd tijdens de slaap, waardoor je minder snel last krijgt van rug- en nekklachten. Maar met zoveel verschillende soorten hoofdkussens op de markt, kan het moeilijk zijn om de juiste keuze te maken. In deze blog bespreken we enkele factoren waar je op moet letten bij het kiezen van een hoofdkussen en de verschillende soorten hoofdkussens die beschikbaar zijn. Ben je ook op zoek naar een goede boxspring? Lees dan deze blog.

Slaap je op je rug, zij of buik?

Ten eerste is het belangrijk om te weten hoe je slaapt. Slaap je op je rug, zij of buik? Dit is van invloed op de dikte en stevigheid van het hoofdkussen dat je nodig hebt. Als je op je rug slaapt, heb je bijvoorbeeld een dunner kussen nodig dan als je op je zij of buik slaapt.

Vulling van het hoofdkussen

Ten tweede is de vulling van het hoofdkussen van belang. Er zijn veel verschillende soorten vullingen beschikbaar, zoals dons, veren, katoen, schuim en traagschuim. Dons en veren kussen zijn vaak licht en ademen goed. Schuim en traagschuim kussens zijn zwaarder en steviger, en bieden meer ondersteuning. Elk van deze vullingen heeft zijn eigen unieke eigenschappen en biedt een ander niveau van ondersteuning en comfort.

Allergie voor hoofdkussen materiaal

Ten derde is het belangrijk om te weten of je allergisch bent voor bepaalde materialen. Veel mensen zijn bijvoorbeeld allergisch voor dons, dus als dit het geval is, is het verstandig om een kussen te kiezen dat gemaakt is van een andere vulling.

Nu je deze factoren in overweging hebt genomen, is het tijd om te kijken naar de verschillende soorten hoofdkussens die beschikbaar zijn.

Schuimkussens

Deze kussens zijn gemaakt van verschillende soorten schuim, zoals polyurethaan, traagschuim of koudschuim. Ze bieden goede ondersteuning en zijn geschikt voor mensen die op hun rug of zij slapen.

Dons en veerkussens

Het meest verkochte hoofdkussen is het dons- en verenkussen (ook wel donskussen). Deze kussens zijn gemaakt van veren en dons en bieden een medium tot hoog niveau van ondersteuning. Ze zijn geschikt voor mensen die op hun rug of zij slapen.

Traagschuimkussens

Deze kussens zijn gemaakt van traagschuim en vormen zich naar de vorm van het hoofd en nek. Ze bieden goede ondersteuning en zijn geschikt voor mensen die rug- en nek klachten hebben.

Polyester hoofdkussen

Een Polyester hoofdkussen wordt vaak als een synthetisch hoofdkussen verkocht. Een synthetisch hoofdkussen is meestal zacht, wasbaar en anti-allergisch, maar heeft weinig ondersteuning. Ze zijn geschikt voor mensen die op hun buik of rug slapen.

Wollen hoofdkussens

Een wollen hoofdkussen heeft meestal een katoenen tijk die gevuld is met wol of wollenbolletjes. Wol ventileert goed en neemt ook goed vocht op, daardoor heeft het een goede vochtregulatie en voorkomt het schimmel en huisstofmijt. Ze zijn geschikt voor mensen die op hun zij of rug slapen.

Kapok hoofdkussens

Kapok katoenen hoofdkussens heeft een waslaagje waardoor het hypoallergeen en is er geen kans op huisstofmijt. Een katoenen hoofdkussen is relatief stevig waardoor een kapok hoofdkussen veel steun biedt aan het hoofd en de nek. Ook is een kapok hoofdkussen goed ventilerend en goed vochtregulerend waardoor dit type hoofdkussen koeler en droger blijft. Ze zijn geschikt voor mensen die op hun rug, buik of zij slapen.

Wil je eens een hoofdkussen testen? Dat kan! Kom naar onze winkel in Hengelo Gelderland met een ruim assortiment aan hoofdskussens en probeer de kussen eens uit. Ben je op zoek naar een goede boxspring? Lees dan deze blog of kom naar onze winkel voor advies.

Geïnspireerd geraakt?

Ben je na het lezen van de blogs geinspireerd geraakt en wil je wat veranderen in je woning? Neem dan contact met ons op of laat ons je terugbellen om een afspraak te maken.

naar top