DESSO

Desso staat voor architectuur en design en haalt inspiratie uit de laatste trends op het gebied van structuren, materialen en kleuren toegepast in de hedendaagse binnenhuisarchitectuur. Desso levert al jaren de mooiste tapijten en vloerkleden. Met moderne collecties zoals Desso & Ex gaat deze vloerbedekking volledig met z'n tijd mee. 

Tapijt en karpetten worden vooral toegepast in slaapkamers, woonkamers maar ook trappen en kinderkamers worden vaak voorzien van tapijt. Door de zachte en geluidsreducerende eigenschappen is dit een ideale vorm van vloerbedekking. 

Een andere topper uit de Desso collectie is AirMaster® for Home. Dit tapijt houdt fijne stofdeeltjes beter vast dan andere vloeren, tot de volgende stofzuigbeurt. Daardoor ademen we veel minder stof in en zorgen we voor een beter binnenklimaat.

Recycling en duurzaamheid

Leef je milieubewust? En wil je bij het inrichten van je woning rekening houden met duurzaamheid? Dan is gerecycled tapijt van Desso zeker interessant voor je. Want in de fabriek in Waalwijk verwerkt met afgedankte tapijttegels. Hoe werkt dit?

Garen en de rug van de tegel worden tijdens het verwerkingsproces in de nieuwe recyclingafdeling gescheiden. Het bedrijf Aquafill maakt het garen geschikt voor hergebruik. Onder de naam Econyl nylon krijgt het garen een nieuw leven. Ook de grondstoffen van de oude tegels worden verwerkt. Er ontstaat een nieuwe tapijt onderzijde op ecologische basis. Deze EcoBase is zelfs 100 procent recyclebaar. Alle details en informatie lees je in dit artikel dat recent gepubliceerd is door de krant BD.  

Hoogwaardig gerecycled tapijt

De kwaliteit van het gerecyclede materiaal komt overeen met de kwaliteit van een nieuw tapijt, tapijttegel of vloerkleed. Hoe mooi is dat? Vooral als je met dit product ook nog eens een positieve bijdrage levert aan jouw CO2-voetafdruk.

Als je de sfeervolle producten van Desso zelf wilt zien en voelen dan ben je van harte welkom in de showroom van de Woonspecialist bij jou in de buurt.

De Spannevogel
naar top