Boxspring kopen | Wat is een goede boxspring?

Gepubliceerd: 13 maart 2023

Wat is een boxspring?

Een boxspring is een modern type bed dat steeds populairder wordt in Nederland. In tegenstelling tot een traditioneel bed met een lattenbodem en matras, bestaat een boxspringbed uit een onderstel met veren (de boxspring) en een afzonderlijk matras met daarop een topper. Dit zorgt voor een unieke combinatie van ondersteuning en comfort.

Wat zijn de voordelen van een boxspring?

Een boxspringbed biedt vele voordelen ten opzichte van een traditioneel bed.

  • Doordat de veren in de boxspring onafhankelijk van elkaar bewegen, wordt de druk op het lichaam verdeeld. Hierdoor is er minder kans op drukpunten en pijn in de rug.
  • Ook biedt een boxspringbed een betere ventilatie dan een traditioneel bed, waardoor het matras minder snel vochtig wordt.
  • Boxspringbedden zijn esthetisch aantrekkelijker dan traditionele bedden.
  • Ze zijn vaak hoger van de grond en hebben een luxueuze uitstraling. Dit maakt ze geschikt voor zowel slaapkamers als hotelkamers.

Verschillende soorten boxspringbedden

Er zijn verschillende soorten boxspringbedden beschikbaar, elk met hun eigen unieke eigenschappen. Zo zijn er boxspringbedden met elektrisch verstelbare rugleuningen, waardoor je in bed televisie kunt kijken of lezen zonder dat je rug pijn doet.

Verschillende soorten boxspring matrassen

Er zijn ook verschillende matrassen beschikbaar voor boxspringbedden, zoals pocketvering matrassen, traagschuim matrassen en natuurlatex matrassen. Het is belangrijk om de juiste keuze te maken voor jouw persoonlijke voorkeuren en slaapbehoeften. Bij de Spannevogel geven wij jou graag advies hierover. Je kan en mag de boxspring matrassen bij ons in de winkel komen testen.

Verschillende soorten toppers

Om het comfort van een boxspring zo optimaal mogelijk te maken, zijn er diverse typen toppers beschikbaar. Een topper - ook wel bekend als topdekmatras, oplegmatras of dekmatras - is een dun matras dat bovenop het gewone matras wordt geplaatst. Er zijn verschillende soorten en maten toppers verkrijgbaar.

Een boxspringbed is een modern type bed met vele voordelen, zoals ondersteuning, comfort en esthetiek. Er zijn veel verschillende soorten beschikbaar, dus er is voor ieder wat wils. Zorg ervoor dat je de juiste keuze maakt voor jouw persoonlijke voorkeuren en slaapbehoeften.

Benieuwd naar onze verschillende soorten boxspringbedden en/of matrassen en lattenbodems? Maak online een afspraak of kom naar onze winkel in Hengelo Gld voor écht slaap advies.

Geïnspireerd geraakt?

Ben je na het lezen van de blogs geinspireerd geraakt en wil je wat veranderen in je woning? Neem dan contact met ons op of laat ons je terugbellen om een afspraak te maken.

naar top