De drie woontrends voor bij jou thuis

Gepubliceerd: 4 oktober 2022

Wat zijn de nieuwste trends op gebied van kleur in huis? Welke meubels zijn hot? En welke materialen gaan we het komende jaar vaak terugzien? Wij hebben de top 3 trends voor jou even op een rijtje gezet, zodat jij de wooninspiratie voor huis kan op doen. Lees snel verder!

Trend 1; zwarte elementen in huis

Je herkent het vast wel, stalen deuren, zwarte lichtknoppen en andere zwarte elementen in huis. Het is een absolute trend! Stoer en chique tegelijk. Ga voor een zwarte muur, zwarte raamdecoratie, een zwarte vloer, zwarte lampen of bijvoorbeeld zwarte elementen in je badkamer zoals de kranen. Je kan echt alle kanten op. Uiteraard adviseren we je ook wel om kleur te gebruiken, wat alles zwart en wit is ook zo.. ja.. zwart wit! Maak je interieur af met een kleurig vloerkleed, gekleurde kussens of bijvoorbeeld vrolijke schilderijen.

Trend 2; visgraatvloeren

Nog een onmisbare trend, steeds meer te zien in huizen, visgraatvloeren! En dan vooral de pvc visgraat vloer, die is perfect voor vloerverwarming. Visgraatvloeren zijn overigens in allerlei kleuren te bestellen, op die manier is er voor ieder wat wils. Het gave aan zo’n visgraatvloer is dat als je geen dorpels in je huis hebt, je ‘m door je hele huis kan leggen, waardoor de ruimtes één groot geheel worden. Zie je ’t al voor je, die visgraatvloer met een zwarte bank of een zwarte keuken, of wat dacht je van zwarte stalen deuren? Prachtige combi’s.

Trend 3; thuiswerken

De afgelopen jaren zien we de trend dat steeds meer mensen vanuit huis werken. In 2020 heeft dit een versnelling gekregen, maar wie had gedacht dat het zo lang zou duren? In korte tijd veranderde er zoveel. Keukens werden flexwerkplekken. Huisgenoten werden kantoorgenoten. Wij delen graag onze tips voor een optimale thuiswerkplek:

  • Zorg voor een ergonomische thuiswerkplek. Niemand zit te wachten op rug, nek en schouderklachten.
  • Zorg dat je voldoende beweging krijgt. Dus niet tijdens je lunchpauze Netflixen, maar met een boterham op de vuist een frisse neus halen! Ook tijdens het koffie halen (in je eigen keuken), kun je best wat extra stappen in huis zetten.
  • Zorg ervoor dat je thuiswerkplek licht is. Een donkere ruimte is niet bevorderlijk voor je concentratie. Teveel licht is ook niet goed, zorg voor goede raamdecoratie.
  • Zorg voor een goed overzichtelijke werkplek. Alleen dan kun je goed en geconcentreerd werken. Zorg voor een kast waar je je spullen in kan bewaren.
  • Zorg voor goede energie, gezelligheid en inspiratie! Een kale ruimte is natuurlijk niet bevorderlijk voor je werkzaamheden. Maak je werkplek gezellig, met een mooi behangetje op de muur, een fijne vloer (met vloerverwarming) en natuurlijk groen! Planten geven zuurstof en maken het gezellig in je kamer.

Na het lezen van deze blog, kun je vast al wel het een en ander afvinken van je lijstje, en misschien komt er ook nog wel wat bij op. Laat je inspireren door de Woonspecialist De Spannevogel in Hengelo en Ruurlo, maak een afspraak voor advies aan huis en maak van je huis je thuis!

Geïnspireerd geraakt?

Ben je na het lezen van de blogs geinspireerd geraakt en wil je wat veranderen in je woning? Neem dan contact met ons op of laat ons je terugbellen om een afspraak te maken.

naar top