vloeren
tapijt

Vintage tapijt

Met Vintage tapijt krijgt het ineterieur een uniek en doorleeft karakter. Door de klassieke vervaagde dessins in moderne kleurencombinaties ontstaat een vintage look die past in de hedendaagse woontrends. 

Maak je eigen kleed op maat of ga voor kamerbreed tapijt. Deze gedssineerde collectie laat zich goed combineren met verschillende woonstijlen; een perfecte basis voor een interieur met een gedurfde, persoonlijke uitstraling. 

Er zijn natuurlijk toon-op-toon tinten in deze collectie voor een klassieke, natuurlijk sfeer. Maar ook dessins in trendy kleuren waardoor een spannend contrast ontstaat; de perfecte eyecatcher in een industrieel of modern interieur.

lees verder >

Tapijttegels

Een alternatief voor "kamerbreed" tapijt zijn tapijttegels. Deze zijn eenvoudig zelf te leggen en gemakkelijk in onderhoud. Wanneer er gemorst wordt op een tegel kan deze eruit gelicht worden, schoonmaken en weer teruggeplaatst worden. Tevens kan van tapijttegels een karpet gemaakt worden. Een fraai uiterlijk wordt verkregen door verschillende tegels in diverse poolhoogtes te combineren. Deze kunnen door een speciaal systeem aan elkaar gezet worden en zijn weer gemakkelijk van elkaar af te halen.

lees verder >

Projecttapijt

Voor een warm en comfortabele uitstraling is projecttapijt zeer geschikt. Deze kwaliteit wordt met name gelegd in bijvoorbeeld vergaderruimten, verzorgingshuizen etc. Dit tapijt kan tegen een stootje en wat heel belangrijk is, het verminterd de accoustiek in een ruimte. Dit maakt de communicatie tussen personen een stuk aangenamer.

lees verder >

Natuurlijke materialen

Voor wie liever een tapijt heeft dat gemaakt is van natuurlijke materialen zijn er meerdere mogelijkheden. Sisal, kokos, wol of katoen zijn een paar voorbeelden. Tapijten van natuurlijke materialen zijn zeer comfortabel en hebben een prachtige uitstraling. Deze soorten tapijt zijn tevens geschikt om een karpet van te laten maken. Meerdere (band)afwerkingen behoren tot de mogelijkheden.

lees verder >

Traplopers

Een verfraaiing van uw trap wordt bereikt door een mooie traploper te leggen d.m.v. traproedes. Dit past in een modern of in een wat klassiekere inrichting. De loper wordt op maat gemaakt en gelegd met roedes en knologen. Het tapijt kan ook verlijmd worden op de trap zodat het lopereffect bereikt wordt. Uw loper wordt door onze eigen stoffeerders gemeten en geplaatst. Er is een brede collectie aan traplopers maar de loper kan ook gemaakt worden van een door u gewenst tapijt. Uiteraard wanneer een tapijt trapgeschikt is.

lees verder >

Diversen soorten tapijt

Tapijten zijn er in diverse materialen; natuurlijke en synthetische. Onder de natuurlijke vallen o.a. wol, sisal en kokos. Tot de synthetische behoren de tapijten die gemaakt zijn uit bijvoorbeeld polyamide garens. Verder zijn er tapijten die goed zijn schoon te maken en er bestaan ook al soorten die het "luchtklimaat" in huis verbeteren. Ieder tapijt heeft zijn eigen specifieke kenmerken die passen bij uw wensen en gebruiksdoeleinden. Als laatste zal de poolsoort ook een verschil maken in uitstraling en gebruik. Een gesneden pool heeft namelijk een vleug met een chique uitstraling. Een lustapijt is daarentegen meestal vlakker en laat geen vleug zien.

lees verder >

Karpet op maat gemaakt

Als u geen standaard maat voor een karpet nodig heeft dan kunt u een karpet laten maken van een tapijt. De afmeting, vorm en afwerking kunt u zelf bepalen. Dit biedt vele mogelijkheden om een "passend" kleed samen te stellen voor uw eigen interieur.

lees verder >

Onderhoud van tapijt

Het dagelijks onderhoud van tapijt bestaat uit het binnengelopen vuil en vlekken direct te verwijderen. Daarnaast minimaal twee keer per week stofzuigen. Voor alle vlekken geldt: Wees er snel bij dan kunt u het meerendeel van de vlekken verwijderen met gewoon lauwwarm schoon water. Handel bij een vlek als volgt: verwijder de gemorste substantie met een lepel of met bijvoorbeeld keukenpapier. Werk altijd naar binnen om de vlek niet groter te maken dan hij al is. Maak een badstof handdoek nat met lauw water en wring deze goed uit. Leg de handdoek op de vlek. Nooit wrijven, eventueel licht deppen. Dit voorkomt dat de pool beschadigd raakt! Laat het tapijt gewoon aan de lucht drogen en loop er niet overheen voordat het tapijt droog is. Indien de vlek door bovengenoemde watermethode niet verdwijnt, zijn er speciale professionele vlekverwijderaars.

lees verder >

Tapijt en alergiƫn

Er bestaan veel misverstanden over tapijt als zachte vloerbedekking versus harde vloeren in relatie tot gezondheid. Uit wetenschapelijke studies blijkt dat allergie een complexe aandoening is die niet ontstaat door één aanwijsbare reden. Vaststaat dat tapijt zelf geen allergische reactie en astma veroorzaakt! Tapijt houdt in tegenstelling tot harde vloeren het fijnstof vast waarbij astmapatienten baat hebben. Bovendien zijn er tapijten met een speciale rugconstructie en rugsamenstelling die schadelijke stoffen en hinderlijke geuren in de binnenlucht van uw woning omzetten in onschadelijke luchtbestanddelen. Ideaal als er rook- en kookluchtjes moeten worden gefilterd of als er huisdieren rondlopen.

lees verder >