vloeren
hout en laminaat

Houten vloeren op vloerverwarming

Houten vloeren van De Spannevogel, daar loop je niet aan voorbij. De keuze voor parket van De Spannevogel is een keuze voor een houten vloer met een unieke en authentieke uitstraling. Een bijzonder duurzame en eenvoudig te onderhouden vloer, die als het ware meeleeft met uw huis en door gebruik alleen maar aan charme en karakter wint. Tevens zijn wij gespecialiseerd in parketvloeren die gelegd kunnen worden op vloerverwarming, zelfs als het hoofdverwarming is. Om voldoende rendement te verkrijgen van uw vloerverwarming, worden de vloerdelen rechtstreeks op de ondervloer verlijmd. Eiken is de meest stabiele oplossing en is in diverse kleuren en afwerkingen te leveren. Ook kunt u uw bestaande parketvloer een nieuw aanzien geven. Bij ons kunt u terecht voor het schuren, olieën of lakken van bestaande parket / planken vloeren.

lees verder >

Parket: patronen en groeven

Civerse patronen en groeven zijn mogelijk bij parket. Onder andere Tapis parket is zeer geschikt om in patronen te leggen. Zoals hier op de foto het visgraatmotief (eventueel te combineren met een bies). Ook de bekende blokmotieven behoren tot de mogelijkheden.

Daarnaast bestaat bij vele houten vloeren de mogelijkheid om te kiezen voor een groef aan de lange zijde of de lange en korte zijde (dus rondom). Kijk in onze winkel in Hengelo Gld. naar de vele mogelijkheden. Wij beschikken over grote stalenborden die op zicht mee naar huis genomen kunnen worden.

lees verder >

Parket: afwerking / schuren

Parketvloeren kunnen op verschillende manieren bewerkt worden: enkel roken, dubbel roken, borstelen of verouderen zijn enkele voorbeelden om de vloer naar uw wensen te creëren.

Na vakkundige installatie komt de afwerking. Olie wordt in de regel het meest aangebracht maar ook was en lak behoren tot de mogelijkheden.

De Spannevogel kan ook uw bestaande houten vloer schuren en voorzien van een nieuwe afwerking. Vraag vrijblijvend naar de vele mogelijkheden en voor advies bij u thuis.

lees verder >

Lamelparket

Lamelparket is een klant en klaar parket samengesteld uit multiplex en een toplaag van eikenhout. Deze toplaag varieert in dikte en is leverbaar in diverse kleuren en breedtes. Lamelparket kan goed op vloerverwarming, zelfs als deze hoofdvervarming is. Vraag in onze winkel in Hengelo Gld. welk type lamelparket voor uw vloerverwarming geschikt is.

Voordelen van lamelparket zijn: kan zowel zwevend als los gelegd worden. Het is een natuurlijk produkt, duurzaam en kan relatief snel gelegd worden. Afhankelijk van de toplaag kan het meerdere keren geschuurd worden.

lees verder >

Tapis parket algemeen

Tapis parket betekent in het Frans "tapijt". Tapis parket zijn schitterende, strak afgewerkte parketvloeren. De latjes liggen "koud" tegen elkaar aan en worden aan de onderkant volledig verlijmd. De tussenvloer, zoals bijvoorbeeld spaanplaat, wordt op de bestaande ondervloer gelijmd. Hierdoor zijn deze deze vloeren ontzettend stil. Onze houten vloeren worden vakkundig gelegd en zoals op de foto is te zien kan het ook om speciale vormen heen gelegd worden. Eventueel kan er een bies geplaatst worden!

lees verder >

Ondervloeren t.b.v. laminaat

Laminaat is een vloer die "zwevend" wordt gelegd. De vloer moet vrij gelegd worden van de wanden om te kunnen krimpen en uitzetten. Een juiste ondervloer maakt een laminaatvloer nog comfortabeler. Kiest u namelijk voor een geluiddempende ondervloer dan reduceert dit enorm veel geluid. Voor comfort begin dus met een goede (vochtwerende) ondervloer!

lees verder >

Algemene informatie over laminaat

Een laminaatvloer is een vloer die bestaat uit "gedeelten". De toplaag van laminaat is altijd van kunststof. Het decor is daaronder geprint op een "fotolaag". Als derde laag wordt meestal HDF gebruikt. De kwaliteit van deze basislaag is heel belangrijk voor de stabiliteit van de klikverbinding. Een groot voordeel van laminaat is dat het gemakkelijk te leggen is en minder onderhoud nodig heeft dan een houten vloer. De meeste laminaatsoorten zijn geschikt voor vloerverwarming en -koeling mits voldaan wordt aan bepaalde voorwaarden! Een laminaatvloer is veelal voorzien van vellingkant en heeft een zichtbare en voelbare structuur.

lees verder >

Laminaat-tegels

Laminaat is ook te verkrijgen in tegelmotieven. Deze zijn bijna niet meer van een echte stenen vloer te onderscheiden. Het voordeel van een laminaat-tegelvloer is dat deze makkelijk te leggen is zonder hak- en breekwerk.

lees verder >